U bent hier

Forum

Voeg een onderwerp toe aan het Handige Harry Forum !

----------------------------

Gordijnrail boven raam

Door Teiget op wo, 05/02/2018 - 22:02

Ik heb een raam van beneden tot boven. Daarboven wens ik een gordijn te hangen, heb die reeds gekocht, van die zware verduisterende. Ik heb nog 7cm tussen plafond en raam. De meeste van die gordijnstokken hebben meer ruimte nodig dan 7cm en een simpel railtje zal waarschijnlijk te licht zijn om die gordijnen te dragen? Heeft iemand andere oplossingen?

Grijze vlekken op mijn keukentablet na het vernissen

Door Teiget op di, 09/26/2017 - 11:58

Hallo iedereen,

Aangezien op mijn keukentablet er enkele kleine plekken waren ingegroefd, heb ik die stukken afgeschuurd, daar waar die plekken zaten, en die vervolgens opnieuw vernist. Ik heb nog maar 1 laag gezet, maar dit is het resultaat :( . Er zitten precies grijze plekken nu op mijn tablet. Precies alsof het hout de vernis heeft opgenomen en dan grijs geworden is op die zones.

Badkamer mosaiek tegels

Door Iliass72 op ma, 09/11/2017 - 16:16

Hallo, ik zit met het volgende probleem, zie foto. Een aantal jaar terug heb ik in de douche van die mosaiek tegels gelegd, echter die zijn poreus aan het worden, de voegen beginnen openingen te vertonen, ik heb daar veel onderhoud aan, ben het een beetje beu. Misschien iets verkeerd gedaan. Tot daar aan toe, wil ervan af. Dus zou liefst nu een keramische tegel voorzien.

Hoe gat in vloer opvullen?

Door FredD op di, 08/29/2017 - 13:20

Vraagje, ik heb een gat in de keuken en dat moet ik opvullen. Ik heb zelf de convectorput verwijderd, maar nu moet het gat worden gedicht. Het gat is ongeveer 50 cm breed en 2.30 meter lang. 

Kan er iemand beschrijven hoe ik dit het beste doe. Ik dacht aan aarde, dan zand, dan beton, isolerende chape en dan egaliseren?

waterdicht maken

Door lan3jur op wo, 05/31/2017 - 10:24

Hoi!

Een nieuwe dag, een nieuwe vraag :-)

Ik heb een houten box gemaakt die echter waterdicht zou moeten zijn. Ik had graag wat advies gehad over welk soort folie ik best kan gebruiken om er aan de binnenkant tegen te bevestigen zodat de box waterdicht is. De prijs is toch van enig belang :-)

Bedankt!

accu-vraag

Door lan3jur op ma, 05/29/2017 - 15:25

Hoi.

Heb ik het goed begrepen dat de AH bij een accumachine (voorbeeld schroefboormachine) staat voor hoe lang je met een batterij kan werken vooraleer ze moet opgeladen worden en niets te maken heeft met de kracht van de machine?

En zo ja, dan is dit volgens mij een goeie deal:
Maar ik kan verkeerd zijn, en zo ja, dan hoor ik het graag...

Verf verwijderen

Door lan3jur op vr, 05/26/2017 - 10:13

Hoi!

Ik heb een paar balken waar een heel dikke laag verf op ligt.
Ik heb al het een en ander opgezocht om makkelijk zo een laag te kunnen verwijderen, maar zoals vaak heeft iedereen een andere mening en raden ze een ander product aan.

Weet er iemand hier welk product prijs / kwaliteit goed is om deze klus te klaren? Graag iets wat ook niet (te) schadelijk is voor mens, dier en natuur :-)

Bedankt!!

Pagina's